Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Τα Κρύα Ιτεών της Πάτρας εόρτασαν τη Μνήμη του Οσίου Παναγή του Μπασιά του εν Κεφαλληνία

Γράφει ο Χρήστος Φωτόπουλος

Χαρμοσύνως εορτάσθη η Μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παναγή (Παϊσίου) Ιερέως του Μπασιά του εν Κεφαλληνία, το διήμερο 6 και 7 Ιουνίου εις την Ενορία των Αγίων Χαραλάμπους και Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών των Πατρών.
Το εσπέρας της Δευτέρας, επραγματοποιήθη ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας εις τον οποίον προέστη και ομίλησε παραστατικώς διά την βιωτή του Αγίου ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωσήφ Μήλιας εκ της Ιεράς Μονής Ομπλού.
Την επομένη το πρωί ετελέσθη η Ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία εις την οποίαν προεξήρχε και ομίλησε επικαίρως ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Ζώης προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων Πατρών και Αρχιερατικός Επίτροπος της περιφερείας Μεσσάτιδος.
Αφ' εσπέρας εψάλλει ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Αποδόσεως του Πάσχα εις τον οποίον προέστη και ομίλησε διά την Εορτήν της Αναστάσεως του Κυρίου αλλά και διά τον βίο του Οσίου Παναγή, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, Πρωτοσύγκελος της καθ' ημάς Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Τριταίας.
Μετά το πέρας του Εσπερινού επραγματοποιήθη Λιτάνευσις της Εικόνος και των Λειψάνων του Αγίου εις τους δρόμους της Ενορίας υπό την συνοδεία της μπάντας του Δήμου Πατρέων.
Πλήθος Ιερέων συμμετείχε εις όλες τις ιερές Ακολουθίες που έλαβαν χώρα εις τον Ιερόν Ναόν.
Εις τα αναλόγια έψαλαν οι Ιεροψάλτες του Ναού κ. Παναγιώτης Αρβανίτης και κ. Χρήστος Φωτόπουλος.
Πλειάδα ευλαβών προσκυνητών κατέφθαναν καθ' όλον τον διήμερον εορτασμόν εις τον Ναόν, προκειμένου να λάβουν την Χάριν του Αγίου και να εναποθέσουν εις Αυτόν τους πόνους και τας ευχαριστίας από τα μύχια της Ψυχής των.
Η Ιερά Πανήγυρις ολοκληρώθηκε μετά το πέρας της Λιτανείας υπό του προϊσταμένου του Ναού π. Ιωάννου Δημητροπούλου ο οποίος αφού εδόξασε το όνομα του Παναγίου Θεού, ευχαρίστησε τον Σεπτόν μας Ποιμενάρχην κ.κ. Χρυσόστομον διά της ευλογίας του οποίου διεξήχθη η Ιερά πανήγυρις, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνεργάτας του και εν γένει όσους εκοπίασαν.
Ακολούθως επραγματοποιήθη πολιτιστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς εις τον αύλειο χώρο του Ναού εις το οποίο συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα: των Ενοριών Αγίας Τριάδος Πατρών και Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου Πατρών, των Εκπολιτιστικών Συλλόγων «Νεάπολις» και «Κρύα Ιτεών», του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 52ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών και το Λαϊκό μουσικοχορευτικό εργαστήρι Πάτρας.
Ευχόμεθα εις όλους χρόνια πολλά και πλουσίαν την Χάριν του Κυρίου δια πρεσβειών του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παναγή!






























































































































































Φωτογραφίες: Πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...