Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

ΝΕΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Με την Χάρη του Θεου, τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου και την ευλογία του σεπτού μας Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Χρυσοστόμου, σήμερα 14-3-2011 το πρωί ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες (εκσκαφή του εδάφους) για την ανέγερση του Νέου Πνευματικού Κέντρου της Παναγίας Αλεξιωτίσσης που θα κτισθεί όπισθεν του παρεκκλησίου Αγίου Λαζάρου.Υπεύθυνος για το μεγάλο αυτό έργο είναι ο προϊστάμενος του ιερού ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Δημητρόπουλος
Τα αρχιτεκτονικά σχέδια και τη μελέτη επιμελήθηκαν οι αδελφοί Γεώργιος και Αθανάσιος Καούρης οι οποίοι κι επιβλέπουν το έργο.  Το κτήριο στο σύνολο του δεν είναι έτοιμο και οι εργασίες του έχουν φτάσει μέχρι τα επιχρίσματα.  Στον ημιυπόγειο χώρο στεγάζεται ναϋδριο το οποίο θα αφιερωθεί στην Θεοπρομήτορα Αγία Άννα.
πατήστε εδώ και δείτε την τελετή Θεμελίωσης

 Το νέο πνευματικό κέντρο, θα καλύψει τις ανάγκες στον τομέα της νεότητος και της Κατηχήσεως της Ενορίας μας. Στον τομέα αυτό τα τελευταία 20 περίπου χρόνια δραστηριοποιούμαστε δυναμικά. Οι υπάρχοντες χώροι, αποδείχθηκαν πολύ μικροί για να στεγάζουν τα τμήματα όλων των Κατηχητικών βαθμίδων. Να σημειώσουμε εδώ πως τα τμήματα αυτά πλαισιώνονται από μαθήματα βυζαντινής μουσικής, εικαστικών, παραδοσιακών χορών, ηλεκτρονικών υπολογιστών, φροντιστήριο μαθηματικών και άλλα.  Παράλληλα λειτουργεί και αίθουσα ψυχαγωγίας με πολλά νέα και σύγχρονα ηλεκτρονικά παιγνίδια. Όλα τα παραπάνω προσφέρονται δωρεάν.  
Τέλος ευχαριστούμε όλους εσάς που μας στηρίζετε και σε αυτήν την προσπάθεια με τις προσευχές σας, και προπάντων με την οικονομική σας βοήθεια. Ελπίζουμε και προσευχόμαστε ο Κύριος μας, να μας βοηθήσει να τελειοποιηθεί σύντομα το κτήριο αυτό και να λειτουργήσει ως ένα νέο σύγχρονο πνευματικό κέντρο το οποίο θα διαθέτει και συνεδριακή αίθουσα που θα καλύπτει τις θεατρικές παραστάσεις των μαθητών, όπως και άλλες Ενοριακές εκδηλώσεις.   
 
Για το παρεκκλήσιο της Αγίας Άννης που στεγάζεται στον ημιυπόγειο χώρο του κτηρίου μπορείτε να διαβάσετε και να δείτε σχετικές φωτογραφίες πατώντας Εδώ

2 σχόλια :

  1. Θερμές οι ευχές σύντομα να ολοκληρωθεί και αυτό το έργο της ζωντανής ποιμαντικά ενορίας σας.
    Το πρωί περνώντας και κάνοντας τον σταυρό μου για την Παναγία μας και για τους αδελφούς που αναπαύονται στο Κοιμητήριο, συνέλαβα τον φωτογράφο να αποτυπώνει στην μηχανή τις φωτογραφίες. Ιδικά αυτή πίσω από το προστατευτικό κιγκλίδωμα.
    Καλή συνέχεια στο έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα που ανηφορίζεις προς Αρόη μεριά όλα τα πιάνει η ματιά σου κ. Αναστάσιε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...