Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Δεσμεύσεις Βενιζέλου απέναντι στην Εκκλησία

Ο υπουργός τους διαβεβαίωσε πως από τους τελευταίους που θα θιγούν στην Ελλάδα είναι η Εκκλησία, αφού είναι ένας πυλώνας που μπορεί να στηριχτεί ο κόσμος στις δύσκολες μέρες που περνά.

Η Πολιτεία δεν πρόκειται να θίξει τη μισθοδοσία των κληρικών αφού, αποτελεί συμβατική υποχρέωσή της.

Αν υπαναχωρήσει το κράτος, τότε η Σύμβαση του 1953 (με την οποία αντηλλάγησαν εκτάσεις της Εκκλησίας με την υποχρέωση της Πολιτείας να μισθοδοτεί τους ιερείς και να χρηματοδοτεί την εκκλησιαστική εκπαίδευση) παύει να ισχύει και επομένως το κράτος θα πρέπει να επιστρέψει την ακίνητη περιουσία που έδωσε η Εκκλησία.
Τα ακίνητα που θα αξιοποιηθούν από το ενιαίο Ταμείο που συστήθηκε με το Μεσοπρόθεσμο δεν αφορούν τα ΝΠΔΔ της Εκκλησίας, δηλαδή τις Μητροπόλεις, τις μονές και τις ενορίες. Αν διαπιστωθεί πως κάποιο ΝΠΔΔ της Εκκλησίας έχει δικαιώματα σε κάποιο ακίνητο που είναι μέσα στη λίστα των προς αξιοποίηση ακινήτων υπέρ του δημόσιου ταμείου, τότε θα διαγραφεί από τον κατάλογο.

Τα ταμειακά διαθέσιμα των ΝΠΔΔ της Εκκλησίας δεν θα δεσμευτούν από την Τράπεζα της Ελλάδος με τον νόμο του 1950 που είχε ζητήσει να εφαρμοστεί ο Γ. Παπακωνσταντίνου και είχε κληθεί να κάνει πράξη μέχρι το τέλος του 2011 ο Γ. Προβόπουλος,

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...