Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Εγκαινίασε το Εκκλησιαστικό Λύκειο και την Εκκλησιαστική Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος

Μετά από πολλά χρόνια, το Εκκλησιαστικό Λύκειο των Πατρών απέκτησε τη δική του στέγη.
Τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών που βρίσκονται στην Παραλία Πατρών, εγκαινίασε σήμερα το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.
Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο της τοπικής Εκκλησίας για το οποίο εκοπίασε και εργάστηκε τα μέγιστα, ο σεπτός μας Ποιμενάρχης κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στην σημερινή προσλαλιά του κατά τα εγκαίνια, αφού ευχαρίστησε το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:
"Αυτό το κτίριο αποτελούσε ανάγκη για την πόλη μας, την τοπική Εκκλησία και την Εκκλησία γενικότερα. Στο χώρο αυτό θα στεγαστεί η φιλομάθεια και ο πόθος για την ιεροσύνη νέων, οι οποίοι έχοντας την κλήση από τον Θεό να υπηρετήσουν το άγιο και φρικτό θυσιαστήριο, ώστε όταν έρθει η ώρα, να είναι έτοιμοι για το Μέγα Λειτούργημα και Υπούργημα της Ιεροσύνης...Εξαντλήσαμε όλες μας τις δυνατότητες ως Ιερά Μητρόπολη για να προσφέρουμε στην πόλη μας, στον τόπο μας, αυτή τη δυνατότητα, να απολαύσει ένα έργο αγάπης και μάλιστα σε δυσκόλους καιρούς. Στύψαμε ακόμη και τα ράσα μας για να περατωθούν οι εργασίες".
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του συνεχάρη τον Μητροπολίτη Πατρών για το σπουδαίο αυτό έργο. Είπε χαρακτηριστικά: "Γίνεσθε παράδειγμα και για άλλους Μητροπολίτες και για όλη την Εκκλησία". Και συνέχισε: ''Η σημερινή ημέρα είναι ένας σταθμός όχι μόνο για την τοπική Εκκλησία και κοινωνία, αλλά γενικότερα, είναι σταθμός για το θέμα της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως. Είμαι πράγματι συγκινημένος γιατί αυτό το έργο, ήρθε στην πιο κατάλληλη ώρα, σε μια περίοδο που πρέπει να προσανατολιστούμε και να χαράξουμε καινούριες γραμμές. Σήμερα βρισκόμαστε σε μια περίοδο ανάγκης όχι για τα οικονομικά προβλήματα που όλοι συνέχεια συζητούμε, σα να γίναμε οικονομολόγοι... Και αυτά της ζωής είναι. Αλλά πρέπει πρώτα να διαπιστώσουμε, ότι οι κρίσεις και η οικονομική κρίση, είναι αποτέλεσμα της πνευματικής και ηθικής κρίσης".

Συνεχίζοντας ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στη χρεία του Εκκλησιαστικού Λυκείου, ειδικά σήμερα, που γίνεται τόσος πόλεμος στην εκπαίδευση, προκειμένου να καταργηθεί το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία και είπε: ''Η Εκκλησία θα υπερβεί τις δυσκολίες και θα σταθεί πλάι στην Πολιτεία. Αλλά και η Πολιτεία θα πρέπει να μη βάλλει στο περιθώριο, ούτε να εξοστρακίσει, τις παραδόσεις και την Εκκλησιαστική ζωή.''
Κλείνοντας την ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στα παιδιά, στους μαθητές του Σχολείου λέγοντας: "Να μην απογοητεύεστε παιδιά μου. Δυσκολίες υπήρχαν και θα υπάρχουν. Οι κίνδυνοι έρχονται από πολλές πλευρές.... Αλλά εσείς θα αποτελείτε τη μαγιά που θα ζυμώνει το φύραμα και θα φέρει μήνυμα για να δώσει δύναμη σε αυτό τον τόπο".
Η τελετή των εγκαινίων, πραγματοποιήθηκε μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων των Πρωτοκλητείων 2011, που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Πατρών και την παρακολούθησε πλήθος Πατρινών.
Το κτίριο ανηγέρθη σε οικόπεδο που χάρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέου, στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών, για το συγκεκριμένο σκοπό.
Την μελέτη και κατασκευή του έργου ανέλαβαν οι πολιτικοί μηχανικοί Γεώργιος και Αθανάσιος Καούρης.






















εικόνες ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
agiosharalabos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...