Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Ένα ανθρώπινο ποτάμι σχηματίσθηκε στην αυλή της Γηροκομιτίσσης

Κάθε χρόνο την Κυριακή προ της Εορτής της Κοιμήσεως τής Υπεραγίας Θεοτόκου, ψάλλονται εις την Ιερά Μονή Παναγίας Γηροκομιτίσσης Πατρών τα Εγκώμια τής Παναγίας, τα οποία συνέταξε ο αοίδιμος Μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Διονύσιος, κατά το έτος 1541.

Έτσι και φέτος, σήμερα Κυριακή 12 Αυγούστου το απόγευμα, εψάλη η ως άνω Ιερά Ακολουθία, χοροστατούντος τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Χιλιάδες πιστών κατέκλυσαν το ιστορικό Μοναστήρι για να προσκυνήσουν και τιμήσουν την Υπερευλογημένη Δέσποινα τού κόσμου.
Ο Σεβασμιώτατος και οι Ιερείς ενεδύθησαν τα ιερά τους άμφια στο Άγιο Βήμα τού Καθολικού τής Μονής καί αφού σχηματίστηκε λιτανευτική Πομπή, μετεφέρθη η Εικών τής Θεοτόκου, σας χείρας τού Ηγουμένου (εικών σε σχήμα σώματος, όπως στα Ιεροσόλυμα), στην ηυτρεπισμένη εξέδρα, στον αύλιο χώρο τής Μονής, ο οποίος είχε κατακλυσθεί από κόσμο καί τοποθετήθηκε στο ιερό κουβούκλιο ενώπιον τού οποίου ο Μητροπολίτης, οι Ιερείς, οι Ψάλτες και σύμπας ο Λαός έψαλαν τούς ωραίους ύμνους των εγκωμίων τής Παναγίας μας.

Συγκινητικές ήταν οι στιγμές κατά τις οποίες ο Σεβασμιώτατος έρανε με άνθη και μύρα την Εικόνα τής Θεομήτορος και το Ιερό Κουβούκλιο και εν συνεχεία όλο τόν Λαό, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια προσηύχετο προς την Θεοτόκο.
Επίσης συγκλονιστικές ήταν οι σκηνές πού εκτυλίχθηκαν κατά την διάρκεια τής Λιτανείας τού «Σώματος» τής Παναγίας, στα χέρια τού Ηγουμένου τής Μονής. Οι πιστοί εξεδήλωναν με κάθε τρόπο την ευλάβειά τους προς την Παναγία μας, την εμπιστοσύνη τους στην Εκκλησία και προσπαθούσαν συνωστιζόμενοι να ψαύσουν το Ιερό τύπωμα τής Παναγίας, να ασπασθούν την Παναγία μορφή της, να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στην Μητέρα όλου τού κόσμου και να την παρακαλέσουν με δάκρυα στα μάτια αναθέτοντας στα Άχραντα χέρια Της τούς μύχιους πόθους τής καρδιάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...