Συστατικά
- 250γρ. (1 1/2 φλυτζ.τσαγιού) βούτυρο vitam.
- 200γρ. (1 φλυτζ.τσαγιού) ζάχαρη άχνη.
- 40γρ. (5 κουτ.σούπας) Κονιάκ Μεταξά.
- 50γρ. (5 1/2 κουτ.σούπας) Κακάο Γιώτης.
- 250γρ.Φρυγανιές.
- 100γρ. καρύδια (προαιρετικά).
- αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί.
Οδηγίες
- Λιώνετε το βούτυρο, και αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα.
- Στη συνέχεια προσθέτετε την άχνη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά.
- Προσθέτετε τη φρυγανιά τριμμένη και τα καρύδια και ανακατεύετε καλά.
- Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, και μόλις σταθεροποιηθεί το απλώνετε στο αλουμινόχαρτο ή σε άλλο αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγετε σε σχήμα κορμού.
- Το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει.
- Οταν παγώσει το πασπαλίζετε από πάνω με ψιλοτριμμένο μπισκότο νηστίσιμο.
- Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το γλυκό το
βάζετε με το αλουμινόχαρτο τυλιγμένο στην κατάψυξη πάνω σε ένα
μακρόστενο δισκάκι για να είναι πιο ίσιο και σταθερό. Υπάρχει ένα
αντικολλητικό αλουμινόχαρτο της Sanitas που είναι ότι πρέπει για το
τύλιγμα του γλυκού. Διατηρείται στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια :