Συνταγή Γεωργίας Δημητροπούλου
Υλικά:
1 λάχανο άσπρο μέτριο προς μικρό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε κύβους
1 1/2 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα
1 ποτήρι ντοματοχυμό ή πελτέ ντομάτας
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
χυμός από λεμόνι (προαιρετικά)
Καθαρίζουμε
το λάχανο από τα εξωτερικά φύλλα και αφαιρούμε το κοτσάνι. Κόβουμε σε
μικρά κομμάτια και πλένουμε προσεκτικά. Το στραγγίζουμε. Ρίχνουμε για
1/2 λεπτό στην κατσαρόλα μας το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το καρότο
ίσα-ίσα να γιαχνιστούν. Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και το λάχανο που
έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια, προσθέτοντας και λίγο αλάτι. Σκεπάζουμε
την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 15 λεπτά. Στη
συνέχεια προσθέτουμε το 1 ποτήρι ντοματοχυμού ή μια κουταλιά πελτέ
ντομάτας διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερού. Βάζουμε το ρύζι μας και λίγο
πιπέρι. Αφήνουμε για 10-15 λεπτά να ενωθούν και να βράσουν όλα τα υλικά
μας. Δύο λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε με λίγο λεμόνι αν προτιμούμε.
Καλή σας επιτυχία και καλή όρεξη.
Πηγή: Ι.Ν. Αγίων Χαραλάμπους & Αντωνίου Κρύα Ιτεών Πατρών
Δεν υπάρχουν σχόλια :