10 αγκινάρες
½ κιλο κουκιά φρέσκα ή αρακά
1 μάτσο άνηθο ψιλικομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλικομμένο
1 φλιτζάνι λάδι
Αλάτο, πιπέρι
1 κρασοπότηρο λεμόνι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά φύλλα και τις ρίχνουμε σε λεκάνη με νερό και χυμό λεμονιού, για να μην μυρίσουν. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι. Ρίχνουμε τα κουκιά ή τον αρακά και τα γυρίζουμε δύο-τρεις φορές. Προσθέτουμε 1,5 φλιτζάνι νερό και τις αγκινάρες. Καθώς και τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε δύνατη φωτιά ώσπου να μείνει με τον λάδι του. Πριν το κατεβάσουμε, ρίχνουμε το λεμόνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια :