Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Μπριάμ άλαδο

Απολάυστε την άλαδη εκδοχή του αγαπημένου καλοκαιρινού πιάτου με φρέσκα λαχανικά εποχής. Γευστικότατη επιλογή για την νηστεία και όχι μόνο!

Υλικά
2-3 μέτριες μελιτζάνες
4 κολοκυθάκια μέτρια
3 πατάτες
2 κρεμμύδια σε φέτες
4 καρότα σε μπαστουνάκια
1 ματσάκι μαϊντανό ή δυόσμο ή βασιλικό ανάλογα τί προτιμάτε
3 ντομάτες σε κυβάκια
1 κουταλάκι μέλι
2 κουταλιές ταχίνι
2 κουταλιές κουάκερ
αλάτι κατά βούληση

Εκτέλεση
Ξαρμυρίζουμε τις μελιτζάνες 10′ σε αλατισμένο νερό, κομμένες στα τέσσερα. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, τα κολοκυθάκια στα τέσσερα, τα καρότα σε μπαστουνάκια, τις πατάτες ανάλογα, τις ντομάτες σε κυβάκια και τα μυρωδικά, αλλά όχι πολύ ψιλοκομμένα.

Τα βράζουμε όλα μαζί σε απλωτή κατσαρόλα, μαζί με το αλάτι, χωρίς να προσθέσουμε νερό. Μόλις πάρουν βράση τα ανακατεύουμε και στο εξής μόνο κουνάμε την κατσαρόλα για να μην λιώσουν.

Λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμα, βγάζουμε ένα ποτήρι του κρασιού από τα υγρά της κατσαρόλας. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μέλι, το κουάκερ και μόλις αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά το περιχύνουμε με το ταχίνι διαλύμενο στο ζωμό που κρατήσαμε. Σερβίρουμε αμέσως.
πηγή:vatopaidi

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...