Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Κατάλογος Εστιατορίων με Νηστήσιμα Φαγητά και Γλυκά

Για εκείνους που αρχίζουν και γνωρίζουν τη νηστεία αλλά και για κάθε άλλον ενδιαφερόμενο.

GOODYS
Θα ψάξετε στο μενού με την ονομασία Μεσογειακά
everest
Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σάντουιτς με μπιφτέκι λαχανικών χωρίς να υπερβαίνει τα 3,5ευρώ

ΠΙΤΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥΜε την ονομασία Σαρακοστιανά(μεγάλη ποικιλία)


Dionisos(Ν. Ψυχικό)
Πίτα Μπιφτέκι
Λαχανικών 1,6
Μερίδα Μπιφτέκι
Λαχανικών 7,1

BenvenutoΠίτσα "Αγροτική" 12,9 (γιγας)
Ριζότο Λαχανικών
και γαρίδες 7,9
Ζυμαρικά με
σαλτσες Από 5,50

Το 24ωρο(Γερακας)Μπιφτέκι
Λαχανικών
Υλικό για
σαντουιτς
Οικολογικό
Σουβλάκι 1,5

Το ΠιθάριΠίτα Μπιφτέκι
Λαχανικών (μικρό) 2,2
Πίτα Μπιφτέκι
Λαχανικών (γίγας) 3,5
Μερίδα Μπιφτέκι
Λαχανικών 5,5

Σάββας ΚεμπάπΠίτα Μπιφτέκι
Λαχανικών
Από 2,10 μέχρι
4,30 (γιγας)
Πίτα Οικολογικό
Από 1,50 μέχρι
3,20 (γίγας)

Χοντρό Αλάτι(Ν. Ψυχικό)Πίτα Οικολογικό 1,4

Πίτα παν Πίτα Λαχανικών 2
Πίτα Αγιορείτικη
(με
μελιτζανοσαλάτα) 3,55
L'ArtigianoΚλαμπ Σαντουιτσ
Λαχανικών 4,9
Πίτσα Βετζετεριαν 8,68 (μεγάλη)


Pizza Fun Μεγάλη ποικιλία σε νηστήσιμα
καθώς και...
ΝΗΣΤΗΣΙΜΟ
DONUT ΚΑΝΕΛΑ
1,2

ΝΗΣΤΗΣΙΜΟ
DONUT
ΣΟΚΟΛΑΤΑ
1,2


ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΝΗΣΤΗΣΙΜΑ ΓΛΥΚΑ
Dacos
Στο κρητικό στέκι του κέντρου, με το γεμάτο λάδι ενυδρείο, περίοπτη θέση κατέχει το γλυκό κουταλιού κίτρο.
Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι, τηλ: 210 360420
Βάρσος
Σκαλτσουνάκια, λουκούμια, πολίτικος χαλβάς, είναι μόνο μερικά από αυτά που διαθέτει το διάσημο ζαχαροπλαστείο των βορείων προαστίων.
Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, τηλ: 210 8012472
Χαρά
Το καταίφι εδώ, είναι μια πραγματική απόλαυση. Όσοι το έχουν δοκιμάσει, μιλούν πάντα με τα καλύτερα λόγια.
Πατησίων 339, Ά. Πατήσια, τηλ: 210 2282766
Παγωτομανία
Εκπληκτικές γρανίτες όλων των γεύσεων, από φράουλα και λεμόνι, μέχρι μάνγκο. Φυσικά στη συνοικία που δεν κοιμάται ποτέ.
Τάκη και Αισώπου, Ψυρρή, τηλ: 210 3230001
Κτιστάκης
Ίσως και οι καλύτεροι λουκουμάδες που υπάρχουν στην πόλη. Με μέλι, κανέλλα ή ζάχαρη.
Σωκράτους 59, Ομόνοια, τηλ: 210 5240891
Karavan
Όλα τα γλυκά της Ανατολής, ανάμεσά τους και ο πολίτικος μαλακός μπακλαβάς, βρίσκονται συγκεντρωμένα εδώ.
Ακαδημίας 26, τηλ: 210 3612864
ΑριστοκρατικόνΤα σοκολατάκια εδώ, έχουν την τιμητική τους. Διαθέτει περισσότερα απ από 160 διαφορετικά είδη. Για τις ημέρες της νηστείας όμως, τα σοκολατάκια υγείας με γέμιση από καυτερή πιπεριά, είναι ιδανικά.
Καραγεώργη Σερβίας 9, Σύνταγμα, τηλ: 210 3220546
Despina
Αν και αρχικά έγινε γνωστή για το αφράτο μιλφέιγ της, με την πάροδο του χρόνου, απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει εξίσου καλά και στα σιοροπιαστά γλυκά.
Πατρ. Ιωακείμ 56, Κολωνάκι, τηλ: 210 7295582
Λουκουμάδες ΑιγαίονΑχνιστοί λουκουμάδες πασπαλισμένοι με μπόλικη κανέλλα και περιχυμένοι με αρωματικό μέλι. Εμπειρία που θεωρείται μοναδική.
Πανεπιστημίου 46, τηλ: 210 3814621

ΠΑΓΩΤΟ
ANTICA GELATERIA DI ROMA
Το μοναδικό κατάστημα στην Ελλάδα που προσφέρει πάνω απο 20 νηστήσιμες ποιοτικές γεύσεις παγωτού. Βρίσκεται στο κέντρο του Ναυπλίου ακριβώς δίπλα στο σημείο που μαρτύρησε ο Άγιος Αναστάσιος ο Ναυπλιεύς



Προτείνουμε επίσης να φτιάξετε στο σπίτι...
Αλμυρές μπουκίτσες με γέμιση ελιάς
Τι χρειαζόμαστε:
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
250-300 γραμ. πράσινες ελιές γεμιστές με πιπεριά.
λίγο πιπέρι
1)
Τα ρίχνουμε όλα μαζί στο μίξερ (εκτός από τις ελιές)2)
και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν μία αφράτη ζύμη
3)
Πλάθουμε μπαλάκια μικρά όπου μέσα βάζουμε και μία ελιά
4)
και κλείνουμε την ζύμη.
5)
Ψήνονται στον φούρνο στους 180°C.

Τούρτα Μπλακ Φόρεστ
Τι χρειαζόμαστε:
Παντεσπάνι:
3/4 κούπας καλαμποκέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα κρύο νερό
3 κουταλιές ξύδι
3 κούπες φαρίνα απ
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι βανίλια
2 κουταλάκια σόδα
1/3 κούπας κακάο
Γέμιση:
1 κονσέρβα βύσσινο σε ζουμί
1/2 κούπας ζάχαρη
2 κουταλιές κορν φλάουρ
2 κουταλιές κονιάκ
Σιρόπι
σιρόπι από γλυκό βύσσινο αραιωμένο με λίγο νερό
Γαρνίρισμα:
1 κουτί φυτική κρέμα κρετόρε χτυπημένη με λίγη άχνη
κουβερτούρα

Πώς το κάνουμε:
Για το παντεσπάνι χτυπάμε τα υγρά υλικά για ένα λεπτό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα. Ανακατεύουμε καλά, αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι 24 εκ και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά σε 180 βαθμούς, ώσπου το μαχαίρι να βγαίνει στεγνό. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε στα δύο οριζόντια.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση σουρώνοντας τα βύσσινα από το ζουμί, το οποίο βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να δέσει και να πήξει. Μόλις γίνει αυτό, προσθέτουμε τα βύσσινα και το κονιάκ.
Συναρμολόγηση:Ραντίζουμε το πρώτο μας παντεσπάνι με λίγο σιρόπι (καλύτερα από γλυκό βύσσινο αραιωμένο με νεράκι και ζεσταμένο) ή με άλλο σιροπάκι που έχουμε φτιάξει με νερό και ζάχαρη, απλώνουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι, το ραντίζουμε και αυτό με σιρόπι και τέλος διακοσμούμε με τη σαντιγύ μας και σοκολάτα κουβερτούρα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νεανική Εστία Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...