Υλικά
3/4 φλ. ελαιόλαδο
2 φλζ. χυμό φρέσκο πορτοκάλι
1/2 φλ. νιφάδες βρώμης
3 κ.σ. μελάσσα
1 κοφτή κ.γ. σόδα
1 φλ. ελιές ψιλοκομμένες -κατά προτίμηση
3 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ δυόσμο αποξηραμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε
σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν και τις νιφάδες φρώμης. Βάζουμε το
ελαιόλαδο σε άλλο μπολ. Διαλύουμε με κουτάλι τη σόδα μέσα στο χυμό
πορτοκάλι. Προσοχή, γιατί το μείγμα φουσκώνει και χύνεται! Το ρίχνουμε
στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη μελάσσα. Τα ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα με το αλεύρι, στα υγρά και ανακατεύουμε να γίνει
χυλός. Προσθέτουμε τις ελιές, το κρεμμύδι, το δυόσμο και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι (κρατάμε 2 κ.σ.
αλεύρι, δεν το βάζουμε όλο). Ισομοιράζουμε το μείγμα σε 12 φόρμες για
muffins. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160οC, στον αέρα,
στη μεσαία σχάρα, μέχρι να φουσκώσουν καλά, περίπου 20΄-25΄. Τα αφήνουμε
να σταθούν 10΄ στη φόρμα και έπειτα τα ξεφορμάρουμε.
μερίδες 12
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Πηγή:diakonima
Πηγή: Ι.Ν. Αγίων Χαραλάμπους & Αντωνίου Κρύα Ιτεών Πατρών
Δεν υπάρχουν σχόλια :