Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Μακάριοι οι εν Κυρίω αποθνήσκοντες… Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Μεϊντανάς - Αλέξανδρος Κολλιόπουλος

Μακάριοι οι εν Κυρίω αποθνήσκοντες…
Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Μεϊντανάς


Ο σεβαστός μας Γέροντας π. Χριστοφόρος Μεϊντανάς, του οποίου σήμερα το μεσημέρι από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας της Γηροκομιτίσσης, τελέσθηκε η Εξόδιος Ακολουθία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, υπήρξεν παιδιόθεν εκλεκτόν δοχείον του Παναγίου Πνεύματος.

Ο π. Χριστοφόρος δεν έλεγε πολλά, αλλά η ζωή του ήταν ένα πλούσιο κήρυγμα. Δεν μπορούσε να κάθεται άπραγος, ακόμη και όταν ήταν αδύναμος από τα γηρατειά και τις ποικίλες δοκιμασίες της υγείας του.

Ο Γέροντας ήταν αγνός, καθαρός τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχή και στο σώμα. Ταπεινός, απλός, ανεξίκακος, υπομονετικός, υπάκουος, λύχνος λαμπερός, σιωπηλός κήρυκας του θείου έρωτα.

Ο Προηγούμενος π. Χριστοφόρος, - όπως επισήμαναν στις ομιλίες των ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Χρυσόστομος,  και ο Καθηγούμενος της Μονής π. Συμεών - ετήρησε τας μοναχικάς υποσχέσεις και διήγε τον καλόν αγώνα της πίστεως μέχρι τέλους. Ήταν πάνω απ΄ όλα, και θα παραμείνει, ένας στοργικός πατέρας.

Η μορφή του θα ζει ανεξίτηλα στις καρδιές μας και η ψυχή του αιώνια στον Παράδεισο. Ευχαριστούμε τον Θεό, που μας χαρίζει μοναχούς σαν τον π. Χριστοφόρο.

Πλειάδα κληρικών και πλήθος συμπολιτών μας παρέστη στην Εξόδιο Ακολουθία, κατακλύζοντας κυριολεκτικά το Καθολικό της Μονής και τον αύλειο χώρο.



Αλέξανδρος Κολλιόπουλος

Εκδότης Εφημερίδας «Ο Εκκλησιολόγος»









πηγή:anastasiosk.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...