Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Η χειροτονία εις Πρεσβύτερον και χειροθεσία Αρχιμανδρίτου του π. Ιωσήφ Μήλια (φώτο-βίντεο)

Χθες που η Πάτρα εόρρτασε με κάθε λαμπρότητα την 51η  επέτειο της επανακομιδής της τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου, στην Πάτρα, πλήθη πιστών κατέκλυσαν από νωρίς το πρωί τον περικαλλή Ναό του Αποστόλου Ανδρέου για να προσκυνήσουν την πανσεβάσμια Κάρα του.

 Της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Ιωσήφ Μήλια, αδελφού της Ιεράς Μονής Ομπλού.

 Στην προσλαλιά του ο χειροτονηθείς Πρεσβύτερος, μίλησε με λόγια από καρδίας, για την κλήση και κλίση στην Ιερωσύνη και αναφερθείς στην Μοναχική Πολιτεία, όπως την ζει στη Μονή Ομπλού, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήση πρόσωπα τα οποία τον ενίσχυσαν, ώστε να φθάση στην ευλογημένη αυτή ώρα.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την αποδοχή της κλήσεως εκ μέρους των Μαθητών και ετόνισε ότι προσήλθαν με πίστη, προθυμία, υπακοή, ταπείνωση, αφοσίωση και εργάστηκαν με αυταπάρνηση, αίροντες τον Σταυρόν του μαρτυρίου και της δόξης του Σωτήρος Χριστού, υπέρ Αυτού του Θείου Λυτρωτού και της σωτηρίας των ανθρώπων.

 Με αυτήν την προοπτική ετόνισε στον χειροτονηθέντα, ότι πρέπει να πορεύεται ώστε να αφήση τα ίχνη του, ως ένας άνθρωπος και πιστός θεράπων του Κυρίου και διάκονος των ανθρώπων υπέρ της σωτηρίας αυτών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος παρεκάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, να προχειρίση εις Αρχιμανδρίτην τον νέο Πρεσβύτερον.

 Ο Σεβασμιώτατος Ναυπάκτου ευχήθηκε επίσης από καρδίας στον νέο Κληρικό να ζήση βίον άγιο και πνευματικό.



Ας σημειωθεί ότι ο π. Ιωσήφ Μήλιας είναι πτυχιούχος της Θεολογικής σχολής,  και μάλιστα εισήχθη  στην Θεολογική Σχολή πρώτος από όλη την Ελλάδα, είναι γνώστης  της Βυζαντινής μουσικής και επί σειρά ετών ήτο κατηχήτης στις νεανικές ομάδες  της Ενορίας μας Παναγίας Αλεξιώτισσας στην οποία μεγάλωσε έως ότου εισέλθει στο Μοναστήρι του Ομπλού. Πάνω απ' όλα είναι γόνος λαμπρής οικογένειας με καλούς γονείς και καλά αδέρφια, που από την πρώτη στιγμή που απεφάσισε να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και να εισέλθει στην τάξη των μοναχών, ήταν ένα στήριγμα γι' αυτόν. 

Αδελφέ Ιωσήφ της Ιεράς Μονής Ομπλού να ζήσεις και να είσαι πάντα Άξιος στο λειτούργημά σου.



















Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...