Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Λήξη Κατηχητικών Μαθημάτων με εκδρομή στο Αίγιο (φώτο)

Την Τρίτη του Πάσχα 3 Μαΐου, με τα παιδιά του κατώτερου τμήματος των Κατηχητικών Ομάδων του Ιερού Ναού Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών, πραγματοποιήσαμε  εκδρομή σε Ιερές Μονές στην περιοχή της Αιγιαλείας  σημαίνοντας έτσι τη λήξη των μαθημάτων για την  κατηχητική χρονιά 2015-2016. 
Συγκεκριμένα, επισκεφθήκαμε τις Ιερές Μονές Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας και Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βερίνου. Αξιοσημείωτη ήταν η θερμή υποδοχή και η εγκάρδια φιλοξενία των μοναχών, οι οποίοι έφεραν τα παιδιά σε επαφή με το ιστορικό και εκκλησιαστικό υπόβαθρο των εν λόγω Μονών. Υψίστης σημασίας θεωρείται η στιγμή της προσκύνησης των Αχράντων Παθών του Κυρίου και των λειψάνων του Κτήτορος της Μονής,  Αγίου Λεοντίου, καθώς και αυτής του Τάφου του π. Ευσεβίου Γιαννακάκη αντίστοιχα.
Τέλος, βρέθηκαμε στο Ιερό Προσκύνημα "Ζωοδόχος Πηγή" γνωστό ως " ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΤΡΥΠΗΤΗ" του Αιγίου, ενώ ο περίπατος ολοκληρώθηκε με μία στάση στο Λαμπίρι, όπου παιδιά, γονείς, συνοδοί και κατηχητές απήλαυσαν πλούσιο και πολύωρο παιχνίδι, αλλά και ποικίλες δημιουργικές δραστηριότητες. Αξίζει να αναφερθεί, ότι καθ΄ όλη την διάρκεια της εκδρομής οι Κατηχητές επεφύλασσαν πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά όπως δώρα, κληρώσεις, παιχνίδια, ενθύμια κ.α. Λίγο πριν την άφιξη στην πόλη των Πατρών ο π. Θεμιστοκλής Δημητρόπουλος επισφραγίζοντας τις Κατηχητικές δραστηριότητες για την τρέχουσα  χρονιά, απηύθυνε ευχαριστίες προς τους ιερείς και τους συνεργάτες κατηχητές, ενώ ευχήθηκε σε όλους ένα όμορφο καλοκαίρι, κοντά στο Χριστό και την Εκκλησία.










































































































Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...