Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Πρόσεχε μην σε περιπλέξουν οι αιρετικοί


Απ᾽ αυτούς οι χειρότεροι σήμερα είναι οι Προτεστάντες (Ευαγγελικοί), οι Παπικοί και η αίρεση του Οικουμενισμού

– Φίλε μου, Σου εύχομαι να βρείς και να αγαπήσεις τον Θεό, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, και σού το υπόσχομαι ότι θα νοιώθεις όμορφα. Αντίθετα, χωρίς τον Θεό δεν έχει νόημα η ζωή μας. Λεγόμαστε «άνθρωποι» για να «θρώσκουμε» «άνω», για να στρεφόμαστε δηλαδή προς τον Θεό.
– Ο Θεός αποκαλύφθηκε στην Αγία Γραφή. Είναι η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, ο Πατέρας, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα. «Τριάδα ομοούσιος και αχώριστος». Ο σκοπός της ζωής μας είναι να ενωθούμε με τον Θεό. Να ενωθούμε όχι βέβαια με την ουσία Του, πράγμα που είναι αδύνατο, αλλά με την άκτιστη ενέργειά Του, που λέγουν οι άγιοι της Εκκλησίας μας.
Αλλά έτσι όπως είναι η καρδιά μας, γεμάτη από ακάθαρτα πάθη, δεν μπορούμε να ενωθούμε με τον Θεό, γιατί είναι αδύνατο ο πεντακάθαρος Θεός να ενωθεί με ακάθαρτο. Εμπρός, λοιπόν, φίλε μου, ας αρχίσουμε αγώνα εναντίον των ακαθάρτων και αμαρτωλών παθών μας. Πέρα οι έχθρες και ο φθόνος, πέρα τα μίση και οι κακίες, πέρα τα σαρκικά πάθη. Έφαγε την νεολαία η ωμή σαρκικότητα και το σεξ. Ο γάμος είναι καλός και ευλογημένος, δημιουργεί κοινωνία, η σαρκικότητα όμως δεν είναι. Άρχισε, φίλε μου, αγώνα, για να απαλλαγείς από τις αμαρτίες σου και θα τα καταφέρεις με την βοήθεια του Χριστού και της Παναγίας. Να αγαπάς πολύ την Παναγία μας και να προσεύχεσαι σ᾽ Αυτήν με αυτήν την ωραία προσευχή: «Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε, Κεχαριτωμένη Μαρία, ο Κύριος μετά σού· ευλογημένη συ εν γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών». Καί στον Κύριό μας Ιησού Χριστό να λες αυτή τη μικρή, αλλά δυνατή προσ­ευχή: «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησέ με».
– Στο ξεκίνημά σου να βρείς τον Θεό και την πορεία σου σ᾽ Αυτόν είναι απαραίτητο να βρείς ένα καλό πνευματικό πατέρα. Ενάρετο και μορφωμένο θεολογικά πνευματικό. Αν μπορώ και εγώ να σε βοηθήσω πνευματικά, γράψε μου ένα μικρό γράμμα και θα έχεις την απάντησή μου. Δεν είσαι μόνος, αγαπητέ, μην απογοητεύεσαι. Όποιος έχει συντροφιά τον Χριστό και την Παναγία δεν είναι ποτέ μόνος του. Δυσκολίες υπάρχουν πολλές στη ζωή, αλλά θα παλέψουμε.
Εμείς περάσαμε τουρκιά και δεν λυγίσαμε. Έτσι και τώρα δεν θα λυγίσουμε με την κρίση, που έγινε γενικό κακό για όλους μας. Με την πίστη στο Χριστό και με την λεβεντιά του γενναίου Έλληνα θα παλέψουμε και θα νικήσουμε.
– Ανήκεις, φίλε μου, στην οικογένεια του Θεού, που λέγεται ΕΚΚΛΗΣΙΑ! Πρόσεχε μην σε περιπλέξουν οι αιρετικοί. Απ᾽ αυτούς οι χειρότεροι σήμερα είναι οι Προτεστάντες (Ευαγγελικοί), οι Παπικοί και η αίρεση του Οικουμενισμού. Ας πεθάνουμε γυμνοί στο στρώμα, ας μας βάλουν μαχαίρι στο λαιμό, την ορθόδοξη όμως πίστη μας, που είναι η αληθινή πίστη, να μην την αρνηθούμε ποτέ.
–Σού εύχομαι την ευλογία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και της Παναγίας μας.
Με πολλές ευχές,
† Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως,
Ιερεμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...